Yara Kastelijn pakt haar eerste profzege in het veld

Afgelopen vrijdag vertrok ik samen met mijn papa voor een weekendje buitenland. Ofja een weekendje? Vrijdagmorgen om 8.00 uur vertrokken we en zaterdag avond om 23.55uur waren we weer terug thuis. 1700km op de teller, de overwinning, bosje bloemen voor mama en een kus voor mij. Een geslaagd en leuk weekendje op pad met papa en terug thuis komen met een gevoel van veel te lang geleden.

Op een ijzige harde maar gladde omloop was het van start tot finish spannend bij de elite dames. Na een matige start wist ik met 3 weg te rijden. Helen Wyman, Pavla Hablikova en ik. Bij de start werd ik opgehouden door een valpartij voor me. Ik bleef rustig en reed zo het gat dicht naar voren en ging er meteen overheen.
Vanuit de post werd geroepen dat ik beter van bandenprofiel kon wisselen. Ik was namelijk gestart op grifo en had niet super veel grip. Ik besloot van bandenprofiel te wisselen en koos voor een zwaarder profiel met meer profiel. Vervolgens plaatste ik meteen een aanval, ik voelde me goed en ik had grip. Zo reed ik samen met de Tsjechische Pavla Havlikova weg.
Deze 2 strijd bleef tot in de finale duren. Technisch was Havlikova beter, maar ik was sneller en slimmer. Op de stukken waar ik minder was, koos ik ervoor om voorop te rijden, zodat ze niet van me weg kon rijden. Op de rechte stukken trok ik door en sloeg ik zo nu en dan een gaatje. In de laatste ronde had ik alles onder controle, maar Pavla wist me op de schuine strook vlak voor de finish in te halen. Ik wist dat ik als eerste de slotklim op moest rijden als ik wilde winnen. Dat deed ik en ik won. Het is voor mij een tijdje geleden dat ik een overwinning wist te pakken en dat ik dan hier 2 kampioenen versla, doet me goed en geeft veel vertrouwen voor de komende periode. Elke week maak ik stappen en ik hoop dat ik deze lijn nog verder door te kunnen trekken.
Ik won voor de Tsjechische Kampioene Pavla Havlikova. De Engelse Kampioene Helen Wyman werd 3e. Komende zaterdag sta ik aan de start in het Belgische Sint Niklaas.

 

Geef een antwoord