Speculaas bananenbrood

Bananenbrood is perfecte gezond en bewust tussendoortje. Een plakje bananenbrood geeft je weer een boost energie en het is bovendien ook handig voor onderweg! 

Bananenbrood is ook nog eens de meest handige oplossing voor de overrijpe bananen in je fruitschaal. Als je denkt; deze bananen zijn echt te bruin om nog op te eten, maak je er gewoon bananenbrood van. Want voedsel weggooien en verspillen doe ik niet aan!  

Met bananenbrood kun je bovendien variëren zoveel als je maar wilt! Omdat het de laatste week een stuk frisser was na die heerlijke lange zomer. 

Bladeren vallen, kastanjes in de tuin, frisse wind, ja het is herfst! 

Wat heb je nodig?
Voor ca. 12 plakjes

100 gram (spelt)meel
70 gram zelfrijzend bakmeel
3 rijpe bananen (groot, anders 4 kleine)
3 eieren
1 eetlepel speculaaskruiden
1 tl vanille extract of 2 vanillestokjes 
snuf zee zout

En hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden

Meng eerst de droge ingredienten: meel, speculaaskruiden en het zee zout. Meng in een andere kom de gekluste eieren met geprakte bananen en vanille extract. Meng het meel met de eieren en bananen.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Stort het mengsel hierin.

Zet in de oven en bak 50 -60 minuten op 180 graden. Prik vervolgens met een prikker of vork erin om te zien of het gaar is! 

Ik vind de bananenbrood erg lekker met een beetje boter, kokosolie of kwark! Smakelijk! 

Tip:

Snijd het bananenbrood in plakjes als het is afgekoeld. Je kunt ze dan per stuk verpakken en in de vriezer bewaren.

Houdt je meer van zoet? Voeg dan dadels of honing toe aan je recept!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.