SP Gieten

Afgelopen zondag stond ik aan start van mijn 1e veldrit van het seizoen in Gieten. Vorige week was ik nog actief op de racefiets op het Wereld Kampioenschap in Amerika. Deze week heb ik mijn racefiets ingeruild voor mijn crossfiets. Bult op bult af, door het zand en over de balken. Dat stond  op het programma voor mij.

Doordat ik vorig seizoen nauwelijks actief was in het veld ivm met mijn Pfeiffer, heb ik veel UCI punten verloren met als gevolg achteraan starten. Zelf was ik erg benieuwd hoe het zou gaan, ik had er iniedergeval heel veel zin in!

Op de 5e rij moest ik plaatsnemen met de start. Vrij ver achterin en zoals iedereen weet is de start erg belangrijk met de cross. Mijn start was overigens ook niet geweldig. Rond plek 35-40 dook ik pas de eerste bocht door. Niet overhaast, rustig blijven en het juiste moment zoeken om in te halen. Elke ronde schoof ik verder en verder naar voren. Bij plek 9-10 hield het op. Alle grote namen zaten al van voren. Vlak achter Helen Wyman kwamen Femke van de Driesche en ik. Femke hield een erg straf tempo. Ook voor mij was het aanpoten. Maar ik hoefde niet te lossen en we verloren geen tijd op onze voorgangers. De achterstand bleef ongeveer gelijk.

Na 45 minuten cross kwam ik als 10e over de finish. Uitgeput maar tevreden! Mijn wedstrijd ging goed. Maar het belangrijkste was dat mijn lichaam mee wilde werken en heb er weer van genoten. Zelf ben ik er van overtuigd dat er meer ingezeten had wanneer ik vooraan gestart was.

 

Aankomend weekend rijd ik een dubbel programma. Zaterdag start ik in Meulebeke en zondag in Ronse.