Solo naar mijn aller eerste kassei

01-11-2019: Wielrennen: DVV trofee Veldrijden: Koppenberg: Yara Kastelijn wint de Koppenbergcross voor Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi

De eerste manche van de DVV-trofee werd gedomineerd door Yara Kastelijn. Ze won de Koppenbergcross na een fantastische solo, Annemarie Worst werd na haar tweede en Alice Maria Arzuffi maakte het ploegfeestje compleet door derde te worden.

Als een kanon schoot Yara Kastelijn uit de startblokken. Meteen na de eerste passage op de Koppenberg had ze samen met Eva Lechner een handvol seconden voorsprong. Ze besloot om meteen door te gaan en nam de wedstrijd zo volledig in handen. Achter haar was het Annemarie Worst die afstand nam van de tegenstand en zo naar Kastelijn toe probeerde te rijden. Maar Kastelijn was vandaag zo sterk dat ze dat niet toeliet. Zo soleerde ze naar de overwinning in de Koppenbergcross en naar de leiding in het klassement van de DVV-trofee.

“Ik ben echt helemaal kapot”, lacht Kastelijn. Ik win na Gavere vorige week hier mijn tweede klassieker op rij. Dat had ik voor het seizoen niet durven dromen. Tijdens de verkenning vandaag voelde ik dat het gevoel goed zat. Normaal ben ik beter op snellere parcours, maar vandaag laat ik dus zien dat ik dit ook kan. Ik verbaas mezelf wel een beetje met deze overwinning, maar hoe leuk is dit! Ik ben hier echt heel trots op. Dit is wel de allermooiste. 2 klassiekers winnen in 5 dagen tijd. Een droom.”

Kastelijn kon geen verlengstuk breien aan de overwinningsreeks van de afgelopen week. De koppenberg zat nog in de benen. Yara Kastelijn werd desondanks knap vijfde.

De hevige regenval toverde omloop in Ruddervoorde om tot een grote modderclash. Al in de beginfase liep het fout. Kastelijn die van de 2e rij start, mistte haar start. Yara kwam sterk terug uit de achtergrond en zou ook standhouden. “Er zat vandaag niet meer in”, zei Yara na afloop. “Ik ben tevreden over mijn wedstrijd. Ik voelde al van in het begin dat de Koppenberg nog in mijn benen zat.”

“Ik wisselde al vroeg in de wedstrijd naar minder bandendruk. Eenmaal ik de juiste bandendruk had ging het wel beter, maar het werd snel duidelijk dat ik niet de power had van vrijdag.”

“Mijn doel voor het seizoen was om elke week top vijf te rijden en dat is tot op heden nog altijd gelukt. Ik win dit seizoen al twee klassiekers: Gavere en de Koppenbergcross, het is een fantastische week geweest.”

Bron: 777 cyclocrossteam

01-11-2019: Wielrennen: DVV trofee Veldrijden: Koppenberg: Yara Kastelijn wint de Koppenbergcross voor Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi

Geef een antwoord