Seizoensstart

14oktober 2018. Het is 8uur in de ochtend, auto is geladen en we zijn klaar voor vertrek. Met z’n allen reizen we af naar het Drentse Gieten waar ik mijn eerste cross van het seizoen ga rijden. Alles nieuw. Nieuwe ploeg, nieuwe mensen, nieuwe camper, nieuwe fiets en kleding. Ook het veldrijden is weer nieuw voor mij en ik sta dan ook zonder verwachtingen aan de start. Mijn doelen liggen later in het jaar. Een top uitslag lijkt en is bovendien onmogelijk. Ik heb uitgeteld 1 crosstraining gedaan. Maar ach. Alle prikkels voor nu, zijn belangrijk voor later dit jaar!

Ik startte op de 3 e rij, maar maakte een goede start alleen verloor door een valpartij van andere mijn positie doordat ze de weg blokkeerde. Op dit technisch rondje was het lastig voor mij om in te halen. Het parcours was redelijk smal en technisch was ik ook nog niet super.. Maar ik reed een goede eerste wedstrijd voor mijn gevoel!

De week erna, gisteren stond ik aan de start in Boom. Een technisch rondje wat vooral erg snel was en op kracht aankwam! Bij de 2e crosstraining die ik afgelopen week had gedaan, heb ik veel geleerd over het technische vlak. Bochten aansnijden en niet ‘vierkant’ door de bochten gaan. Ik nam dit mee in de verkenning en ik voelde me direct goed.

Helaas schoof ik in de eerste ronde onderuit en trapte ik even later mijn ketting volledig vast, met het gevolg dat ik als 1 na laatste met een grote achterstand van ruim 1 minuut kon vertrekken. Ik pakte mijn ritme terug op zoals Marc langs de kant riep. Ik reed van groepje naar groepje en reed technisch goede lijnen. De power in de benen en een heel goed gevoel. Like this one! En de support van het team. Het is echt thuiskomen in een familie.

 

 

 

 

Geef een antwoord