Regenboogstrijd

6 uur tijdsverschil, onbekende concurrentie en strijden tegen de beste landen van de wereld voor de Wereld Titel. Ik was overgevlogen naar de Amerikaanse staat Virginia, Richmond om deel te nemen aan het WK wielrennen.

6 uur vroeger is het hier in Amerika, na 2-3 dagen was ik wel aan het tijdverschil gewend. Optijd voor dat ik van start ging op het onderdeel tijdrijden. 15km strijdt tegen de klok? Elke seconden telt, fietsen alsof je leven ervan afhangt. Een strijdt met jezelf. Zoals altijd maakte ik een vrij snelle start op de TT.  Een snelle start die ik volgende week ook weer een bij de cross wil hebben. Maar de cross komt volgende week pas. Terug naar de tijdrit.

Ik had een goed tempo en het liep lekker. Halverwege klokte ik de 2e tussentijd neer. Het ging goed, tot ik terug kwam over de brug. Daar nekte ik. Ik moest echt stoempen met de harde wind. Ik ben er zeker van dat ik het daar heb laten liggen, want na de km’s in de wind, kwamen de bochten weer en daar kwam ik terug in mijn oude ritme.

Ik klokte de 14e tijd neer, ook dit was seconden werk met de concurrentie. Behalve de Amerikaanse en nieuwe wereldkampioene Chloe, reed ruim 1 minuut sneller als de 2e tijd.

Chloe was deze week een beetje de Marianne Vos, of Mathieu van de Poel Overal waar zij startte, wonnen ze. Ook Chloe. Ze werd niet alleen WK tijdrijden, maar ook WK wielrennen. Daar waar ik 8e werd in de sprint. 8e van de hele wereld worden is goed! Maar toch baalde ik. Ik deed nog mee voor de medailles, maar ze gaven me geen ruimte. Er was een kopgroep van 4, uiteindelijk 1 koploopster en de andere 3 rensters haalde we bijna terug. In de laatste ronde heb ik nog 4 aanvallen geplaatst, niet hard zat versnelt blijkbaar want Italie stuurde om de beurt 1 of 2 rensters naar mij toe en deze sprintte dan terug naar mijn wiel. En vervolgens hielden ze dan weer de benen stil. Heel frustrerend als je nog mee doet voor de medailles.

Maar toch heb ik genoten van het WK! En dat blijf ik de komende dagen nog wel even doen. Maandag vlieg ik weer terug naar Nederland. En zondag 4 oktober sta ik van start bij de SP van Gieten.

Overigens, niet meer als junior. Vanaf volgende week maak ik de overstap naar de elite  vrouwen. Waar ik dit veldseizoen rijd in de kleuren van Guerciotti en vanaf maart stap ik over naar de Rabo.

 

 

Wil je weten wat ik van het WK vond? Een aantal inteviewen kun je zien op:

http://www.omroepbrabant.nl/?page/150112/Sport.aspx