Waarom mijn gezicht boekdelen sprak..

Niel 10-11-2018.

Iedereen die mijn ploeg Steylaerts-777 volgt op Facebook  heeft de beruchte foto gezien van mij over de finish. Een teleurgesteld snoetje.

 

Met de verkenning voelde ik me direct in mijn sas. Powerstukken, gas geven en rammen. Ohja en een lastig stuk met modder. Eindelijk! Ik heb lang gewacht op de moddercrossen. Het lastige stuk verkende ik een aantal keren zodat ik er goed door zou raken. Marc was ook van de partij om mij hierin tips te geven. Ook de juiste lijnen vertelde hij me en deze oefende ik. Ik was ready.

Start vanaf de 3e rij, wist ik toch als 7e het veld in te duiken. Eindelijk was ik meteen mee en hoefde ik niet te beginnen aan de achtervolging. Helaas voor korte duur. Nikki Brammeier ging onderuit op een glad stuk recht voor mijn neus. Ik schoof niet veel later ook onderuit. Mijn fiets en ik lagen ongeveer een paar meter uit elkaar, maar in de afdaling kwamen de andere meiden naar beneden gereden, waardoor ik stom heel veel plaatsen verloor en vervolgens moest wisselen in de materiaalpost. Vanaf toen kon ik weer opnieuw beginnen aan weeral een achtervolging.

Ik reed mijn eigen tempo en reed van renster naar renster. Reed de technische stukken die ik samen met Marc geoefend had, goed en kwam er goed door. Soms nog wat te voorzichtig, maar daar werken we aan! Na 45 minuten cross bolde ik als 15e over de streep, een ronde langer en ik was misschien 11e geworden.

Gevochten van start tot finish, goede benen met veel power. Vertrouwen voor de crossen die komen gaan, maar teleurgesteld met het resultaat. Ook dat is cross..

 

Celine Geys, Cyclingcphotography maakte weer eens gave foto’s!

 

Geef een antwoord