Ontbijtje: Nectarine honingparfait met noten granola

Neem jij elke dag de tijd om te ontbijten? Heb je er naar jouw zeggen geen trek of tijd voor? Dan leer ik jouw vandaag met 5 tips hoe jij morgen de dag wel kunt starten met een goed ontbijt!

5 tips:

  1. Neem rustig de tijd om van je ontbijtje te genieten. Als je jouw ontbijt in no time naar binnen werkt, proef je smaak niet eens. Dat is toch zonde!
  2. Heb jij geen tijd om een ontbijt klaar te maken? Dat is geen goede reden om het ontbijt over te slaan! Zet de wekker tien minuten of een kwartiertje eerder, zo heb je de tijd om je ontbijt klaar te maken. Maar wil jij echt zo lang mogelijk in jouw bed blijven? Geen probleem! Maak gewoon je ontbijt de avond ervoor en leg het in de koelkast.
  3. Als je ’s ochtends niet zoveel trek hebt in een boterham kun je ook proberen of iets anders er wel ingaat, zoals havermoutpap of yoghurt met muesli en fruit. Of ga voor de Nectarine honingparfait met noten granola. Die je hieronder vindt.
  4. Heb je écht moeite om ’s ochtends vroeg te eten? Neem je ontbijt dan mee naar je werk. Plan op je werk een rustig momentje in om je ontbijt op te eten.
  5. Goed voorbeeld doet goed volgen. Ook kinderen hebben baat bij een goed ontbijt. Eet daarom in alle rust met kinderen aan tafel. Om tijd te besparen, is het handig om de tafel al ’s avonds te dekken. Dan hoef je alleen nog de gekoelde producten uit de koelkast te pakken.

Nectarine honingparfait met noten granola

Lekker om je dag eens anders te beginnen. En het is helemaal niet eens moeilijk! Dit recept is erg lekker voor als je elke dag de tijd neemt om te ontbijten, in het weekend of als je haast hebt. Je kunt dit recept namelijk makkelijk de avond ervoor al maken! Zo trekken de smaken ook nog eens lekker in de yoghurt!

Wat heb je nodig?

– 100 gram magere kwark
– 100 gram magere yoghurt
– 1 eetlepel honing
– 1 grote nectarine
– 1 theelepel kaneel
– 30 gram havermoutvlokken
– 1 handje ongezouten noten
– Eventueel pitten of zaden naar wens

Meng de magere yoghurt en kwark, halve eetlepel honing goed onder elkaar.
Snijdt de nectarine in partjes en verwarm de koekenpan. Doe in de koekenpan een klein klonkje boter, kokosolie of olijfolie en gril hierin de nectarine.
Ondertussen voeg je de havervlokken, ongezouten noten, kaneel en de rest van de honing onder elkaar en deze laat je ook, (kan gewoon in de zelfde pan) grillen/ bakken in de koekenpan tot krokante granola.

Om het ontbijt feestelijk te maken, kun je ervoor kiezen om het in laagjes in een schaaltje te doen. Of je doet eerst het mengsel van yoghurt/kwark/ honing en vervolgens voeg je de gegrilde nectarine eraan toe en maak je het af met de granola!

Smakelijk!

Ander ontbijt inspiratie?

Red fruit crumble
Pindakaaswafels
Blauwe bessen muffinsRogge ontbijt koek
Vanille havermout met banaan en bosbessen

Geef een antwoord