Naar RaboLiv, droom die uitkomt

Yara Kastelijn completeert Rabo Liv Team 2016

Met het aantrekken van het 18-jarige talent Yara Kastelijn is het Rabo Liv Team voor 2016 compleet

Yara Kastelijn is de twaalfde renster van het Rabo Liv Team voor het wegseizoen van 2016. Door haar komst en het bijtekenen van Thalita de Jong, Moniek Tenniglo en Anouska Koster is de ploeg voor volgend jaar helemaal rond. Kastelijn is een pas 18-jarig talent, die zowel in het veldrijden als op de weg uitkomt. Ze is een uitstekend tijdrijdster en ze kan ook in de heuvels prima uit de voeten. Yara rijdt de komende winter nog in dienst van haar huidige crossploeg Guerciotti NL-BE. Het team van oud-profrenner Eddy Bouwmans. Per 1 maart stapt ze over naar het Rabo Liv Team.

Team-manager Eric van den Boom is dik tevreden met de komst van Kastelijn. “Ze is pas 18 jaar, maar heeft al naam gemaakt in zowel het veldrijden als op de weg. Een groot talent, die prima past in de filosofie van onze ploeg om jonge talenten op te leiden”, aldus Van den Boom.

Voor Yara kwam de interesse van het Rabo Liv Team als de spreekwoordelijke donderslag bij heldere hemel. Ze is er nog beduusd van. Yara: “Ik ben na het EK gebeld. Daar werd ik derde in het tijdrijden bij de junioren. Ik schrok toen ik iemand van Rabo aan de telefoon had. De beste ploeg ter wereld. Ik vind het nog een beetje raar. Zo onwerkelijk. Het is wel een droom die uitkomt.”

‘Veel leren’
Ze hoopt haar ontwikkeling van de laatste jaren bij De Jonge Renner (wegwedstrijden) en Guerciotti (crossen) door te kunnen trekken. “Ik wil heel veel leren bij Rabo. Dat kan nergens beter dan bij de beste wielrensters ter wereld. Gelukkig ken ik al een aantal rensters, dat maakt de overstap wel wat makkelijker.”

Yara is vijfvoudig Nederlands kampioene veldrijden in diverse leeftijdsklassen. Dit jaar werd ze Nederlands kampioene tijdrijden bij de junioren en veroverde ze in die discipline in dezelfde klasse brons op het EK. Ze heeft zich met name bij Eddy Bouwmans sterk ontwikkeld en behoort in het veldrijden tussen haar leeftijdgenoten tot de Europese top.

Ploeg is nu rond
Naast de komst van Yara kon Eric van den Boom ook het aanblijven van Thalita de Jong, Anouska Koster en Moniek Tenniglo bevestigen. Zij hebben bijgetekend. Met de overige rensters was al in een eerder stadium een akkoord bereikt. Deze zomer contracteerde de ploeg Jeanne Korevaar. De Duitse sprintster Anna Knauer gaat de ploeg na twee jaar verlaten.
Het team voor 2016 bestaat uit: Marianne Vos, Pauline Ferrand Prevot, Anna van der Breggen, Lucinda Brand, Roxane Knetemann, Shara Gillow, Thalita de Jong, Kasia Niewiadoma, Moniek Tenniglo, Anouska Koster, Jeanne Korevaar en Yara Kastelijn.