Materiaal pech nekt top tien uitslag

Afgelopen weekend stonden er 2 wedstrijden op het programma, Meulebeke en Ronse. Na een mooie 6e plaats in Meulebeke, kreeg ik in Ronse te maken met matriaalpech. Fietsen zonder ketting gaat niet goedkomen. Na ruim een halve ronde lopen, kon ik wisselen van fiets. Hierdoor heb ik veel tijd verloren en was een goede uitslag gezien.

In Meulebeke, had ik een goede start. Zand, balkjes, modder, gras.. Alles zat erin wat je maar kunt bedenken bij een cross. Alleen het wasbord wat er in lag, was niet mijn specialiteit. Elke ronde verloor ik daar tijd.

Met 6 man vooruit, daarachter een groot gat. Maar Jolien was erg sterk, ze reed zo van iedereen weg en soleerde naar de overwinning. Ik strijdde voor plek 3-6. Bij het wasbord verloor ik tijd, die ik later op de ronde weer goed maakte. Volgende ronde precies hetzelfde. Maar de laatste 2 rondes kon ik de achterstand niet meer goed maken. Na 40 minuten strijd nam ik genoegen met een 6e plaats.

De goede benen nam ik mee naar Ronse. Ik voelde me erg sterk en startte goed. Iets wat normaal gesproken toch anders ligt. Ik schoof goed naar voren en reed voor plek 7-9 totdat ik net na de finish te maken kreeg met materiaal pech. Een kettingbreuk was de boosdoener, ver van de post. Fietsen kon ik niet meer. Na een marathon lopen, ruim een halve ronde kwam ik bij de post waardoor ik kon wisselen van fiets. De achterstand was al zo veel, dat een goede uitslag er niet meer in zat. Na twijfelen ben ik toch door blijven fietsen, knop omgezet en er maar een training van gemaakt. Ik ben benieuwd waar ik geëindigd was zonder pech. De benen waren goed, parcours was goed en ik voelde me ook goed.

Heel erg zuur en balen dit..