Kopvrouw bij Creafin Fristads

Ik ben super trots dat ik jullie mag vertellen dat ik vanaf 1 september de overstap maak naar Creafin Fristads. Na 1 geweldig jaar met het 777 succes, kijk ik er enorm naar uit om voor mijzelf te mogen crossen. Als Europese kampioene mag ik bij Creafin-Fristads kopvrouw worden van een versterkte damesploeg, met ook Manon Bakker en Aniek Van Alphen. Ik zal hierbij worden gecoacht langs de kant door Kris Wouters. Voor de rest blijft alles hetzelfde en verandert alleen de sponsor op mijn shirt.

Maar al met al: “Ik ben bijzonder blij met deze kans. Vorig seizoen had ik nog heel wat te leren maar na mijn Europese titel en enkele mooie overwinningen ben ik nu klaar om kopvrouw te worden binnen dit team.

Ik heb uiteraard een prachtige tijd beleefd bij Team 777. Toch had ik het gevoel dat ik af en toe wat beperkt werd door het ploegenspel. Dat is uiteraard logisch met sterke ploeggenotes zoals Annemarie Worst en Alice Maria Arzuffi. Ik wil nu de handschoen opnemen tegen de rest van het veld en volop mijn eigen kans gaan. En ik ben er meer van overtuigd dat ik daarvoor bij Creafin-Fristads ideaal op mijn plaats zal zitten.”

Mijn nieuwe ploegleider Kris Wouters is opgetogen met de komst: “Met de komst van Yara zetten we andermaal een stevige stap voorwaarts als team. Neem daarbij ook de komst van Aniek van Alphen en Manon Bakker en je weet dat we een sterke dameslichting hebben om regelmatig het vuur aan de schenen van de concurrentie te leggen. Yara krijgt bij ons als Europees kampioene aardig wat vrijheid en dat moet haar hopelijk in staat stellen om haar sterke seizoen 2019-2020 te evenaren en zelfs nog een tikkeltje beter te doen.”