Goud en brons in een weekend voor Kastelijn

Europees kampioene Yara Kastelijn heeft zaterdag in Wachtebeke haar vierde overwinning van het seizoen gepakt. Ze was ver uit de sterkste en soleerde naar de overwinning.

Yara Kastelijn stond voor het eerst aan de start in Wachtebeke en had er duidelijk zin in. Het was Ellen Van Loy die sterk startte. Yara Kastelijn wist dat ze Van Loy niet mocht laten rijden en dichtte het gat. Ze voelde zich goed en ging erop en erover. Kastelijn kreeg zelf een gaatje en breidde dat stelselmatig uit. Zo soleerde ze naar haar vierde overwinning van het seizoen.

“Ik kan nog altijd niet goed geloven wat er dit jaar allemaal gebeurt. Ik had dat voor het seizoen niet durven dromen. Ik ben heel blij dat ik hier kan winnen. Het gevoel zat gewoon heel goed. De cross in Koksijde wordt sowieso wat moeilijker voor mij. Er zijn er die beter door het zand kunnen rijden dan ik. Maar we zullen zien, ik ga mijn best doen!”

Maar een dag later rijdt Kastelijn opnieuw naar een wereldbeker podium. De koers in Koksijde bleef lang gesloten. Vijf dames streden voor de overwinning. Onder hen ook Yara Kastelijn en Annemarie Worst.

Alvarado, Brand en Kastelijn gingen met de drie de slotronde in. Uiteindelijk stak Alvarado de overwinning op zak na een snedige versnelling. Yara Kastelijn eindigde na oponthoud van Brand knap als derde.

“Ik ben hier tevreden mee. Het is zeker weer een opsteker. Ik wist op voorhand dat ik niet zo goed door het zand kon rijden als de andere meiden. Daar verloor ik steeds maar maakte het telkens weer goed. Daarom is het extra fijn dat ik hier toch weer mooi op het podium sta.”

Een geslaagd weekend. Kastelijn schuift op naar de nummer 6 van de wereldranking.

Geef een antwoord