Geluk niet aan de zijde. Ook dat is cross!

Door de regenval lag het parcours er vettig bij in het park van Maldegem. Maar dat vond ik niet erg. Samen met Annemarie Worst legden we het tempo in de eerste ronde meteen hoog en reden samen met Denise Betsema en Laura Verdonschot weg. Achter ons ontstond een groot gat en het was snel duidelijk dat een van deze vier met de overwinning zou gaan lopen. Om de beurt probeerde er iemand weg te geraken uit de kopgroep, maar de vier bleven bij elkaar. Door de regenval bleef het parcours steeds vettiger worden en dat zorgde voor gladheid. Net na halfweg koers deed dat onze dames de das om. Eerst maakte Worst een slipper en niet veel later ging ook ik tegen de grond. Zo waren de twee dames van Marlux los en stevenden ze af op de overwinning. Samen met Annemarie deden we ons uiterste best om nog terug te komen, maar dat lukte niet. Worst werd derde, Kastelijn vierde plek.

“Ik voelde me goed vandaag. Ik had het gevoel dat het podium er echt in zat. Het is dus jammer dat ik pas vierde eindig. Ik zat comfortabel in de kopgroep, maar toen maakte ik een schuiver en ging mijn schoen stuk. Ik kon niet meer vooraan geraken. Dat is jammer. Ik ben wel wat teleurgesteld.”

Een paar dagen later stond ik aan het vertrek in Lille en Hoogstraten. Dat ging niet zoals ik wilde.

” Dit is wel een klein beetje jammer” Bij de start gebeurde er iets voor Sanne Cant waardoor het pak bijna tot stilstand kwam. Ik zat daar net achter en moest heel de wedstrijd lang achtervolgen. Het is dus wel een beetje een teleurstelling. Ik voel me nog wel een beetje vermoeid na het WK, dus ik weet niet wat de laatste weken nog zullen brengen. Ik rijd nu nog vier wedstrijden en wil er daar nog iets mooi van maken.

Aankomend weekend sta ik aan de start in Middelkerke en Hulst

 

1 gedachte over “Geluk niet aan de zijde. Ook dat is cross!

Gesloten voor reacties.