EK Wielrennen

Nadat ik met een mooie witte trui Krasna Lipa verliet, reisde ik verder naar Praag om vervolgens een weekje in Brno te zijn met de Nlse selectie om in Zlín het EK wielrennen te rijden. Ik was er klaar voor! Voelde me goed en zin om te racen! Na een week wachten kon ik dan vrijdags de dag voor het EK het parcours verkennen. Wat een rondje! 😵😱😍 Zwaar, klimmen , kasseitjes, maar echt heel zwaar! Een klim van 4km, wat begon met een stijgingspercentage van 5-6 % liep de laatste 2km op tot 10-12%. En daar reden we dan 10x over.

Direct na de eerste bocht was het volgas. En na 4 km zaten we nog maar met 1/5 deel van het peloton. Van de 90 rensters bleven we er maar met amper 20 over. In de afdaling voor de finish kwamen goede dalers terug aansluiten maar een ronde later werd het pak weer volledig uit elkaar gereden. De latere winnares Nikola Noskova reed zo hard dat niemand haar meer kon volgen en ik streed nog mee voor brons, samen met zn 5en. Op de aller laatste klim, gaf ik nog een keer alles, dit omdat ik wist dat ik de slechte sprinter van het groepje was.
Geprobeerd maar niet gelukt. Reed weg, ze sloten weer bij me aan. Ik lostte in de afdaling maar kwam in de finish straat weer bij en ging en nog eens overheen maar toen werd de sprint aangezet en ik was gezien. Een mooie 7e plek het zwaarste parcours waar ik ooit wedstrijd heb gereden!

Geef een antwoord