BENELADIES & LONDON RIDE

Vorige week was ik de hele week actief in Beneladies tour. Wat begon met een proloog werd gevolgd door 4 andere etappes. 4 dagen lang racen door het Nederlandse en Belgische land.
Ik startte redelijk goed in de TT. Met niet al te super benen, reed ik een goede tijd. De dagen erna stonden in het teken van Marianne. Haar etappe winst stond op het spel, de laatste dag stond ze nog maar met 1 seconden voor op de nummer 2. Tijdens de laatste dag wisten we met 3 man sterk de overwinning binnen te slepen. Ik zelf werd knap en netjes 25 algemeen en 5e in het jongeren klassement dankzij een goede tijdrit in de een na laatste dag!

Met het warme weer en na de etappe koers ben ik naar het strand gegaan om even uit te waaien en een leuke tijd de hebben met de familie.  Om zo weer de energiepijl op te laden voor het criterium door de straten van London en om even te ontspannen en te relaxen.

Wedstrijd rijden door de straten van London voor het koninklijk huis.  Hoe gaaf!

Vrijdag ochtend vertrokken we met de auto richting Calais om vervolgens met de boot verder te gaan naar Dover en London. Over het laatste stuk (12km) hebben we wel 2uur gedaan!?! Zoveel toeristen, stoplichten en smalle straatjes. Linkerbaan en gaan ging hier niet. In Engeland rijden mensen aan de andere kant van de weg. Irritant en lastig trouwens. Maar tijdens het criterium was werkelijk alles afgesloten en konden we door het centrum de hele weg gebruiken🤗.


Met 2 x 180 graden bochten in een rondje waar je bijna stilstaand door moest gaan met het peloton, kwamen we met een gemiddelde van 42,7 over de finish. Koers van start tot finish. Werd ik gehinderd in de massasprint door een grote valpartij. Wel gingen we naar huis met de overwinning in de tussensprints een 2e plek en een hele bijzondere ervaring rijker.
De terugreis was minder succesvol dan de heen reis. Slecht weer, schommelende boot, veel oponthoud en files. Maar dat mag de pret niet bedrukken. We kunnen weer aan de goede kant van de weg rijden en voor een paar dagen in mijn eigen bedje slapen! Ontspannen en lekker op vakantie gaan!

Geef een antwoord