Bakken op de regenachtige dag: Havermout bananenkoekrepen

Regenachtige dag voor het weekend. Geen trainingen op het programma want het is ‘offseason’.

De concentratie op en voor mijn schoolwerk zit verstopt, bij het lezen van 2 zinnen zie ik alle letters draaiend voor mijn ogen. Het duurt dus ook niet lang voor ik deze aan de kant leg.

Ik pak mijn tekenblok te voorschijn en zet een schets op het papier. Niet even later staat er een zwart witte tekening.

Ik loop naar de keuken voor een glas drinken en zie nog een beetje havermout in de voorraad pot en besluit suikervrije havermout banaan koekrepen te maken met resultaat.

Suikervrije havermoutkoekrepen

 

Benodigdheden:

1 ei
1 banaan
2 eetlepels gesmolten kokosolie
100 gram gemalen havermout
100 gram ongesuikerde muesli
1 theelepel kaneel
1 theelepel vanille

Pureer de banaan samen met het ei en de gesmolten kokosolie tot een glad mengsel.

Voeg allen droge ingrediënten samen in de kom en mix dit onder elkaar.

Voeg vervolgens het mengsel van ei, banaan en kokosolie toe aan het droge mengsel. Roer alles goed onder elkaar. Is het te droog? Voeg een scheutje water toe. Is het te nat? Voeg dan meel of eventueel extra havermout toe.

Bak de bakplaat en leg er bakpapier op. Spatel het mengsel op de bakplaat en strijk uit tot een  groot vierkant.

Zet het 25-30min in de oven op 180 graden. Ook dit is weer over afhankelijk. Kijk dus of het gaat is en een beetje bruin wordt.

Laat het eerst afkoelen voordat je het in repen snijdt! Smakelijk!

Reacties

reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.