4e plaats in Bredene

Ik maakte opnieuw indruk bij de wereldtop vandaag. Met mijn 4e plaats in Bredene ben ik super blij en verbaast dat mijn conditie nog altijd groeiende is in de stijgende lijn.

Bij de dames stond er vandaag geen maat op Lucina Brand en Loes Sels. Daarachter werd Italiaans kampioene Eva Lechner derde, maar ze werd wel getrakteerd op weerwerk van Yara Kastelijn.

Kastelijn kwam na een sterke remonte aansluiten bij de Italiaanse in de strijd om de derde podiumplaats. Maar in de finale moest ze de rol wel lossen. “Misschien had ik niet moeten overnemen en gewoon in het wiel van Lechner blijven”, analyseerde Yara achteraf.

“Anderzijds voelde ik gewoon dat het beste er af was. Ik kon ook niet al te lang volgen. De vierde plaats was zonder twijfel het hoogst haalbare. Maar dan ben ik zeker en vast tevreden mee. We werken erg hard met de ploeg om beter en beter te worden, en ik maak progressie. Het is nu een kwestie van de lijn door te trekken.”