2 keer naar podium op wereldniveau

De Ethias Cross in Kruibeke werd het begin van een topweekend voor Yara Kastelijn. Annemarie Worst, regerend Europees Kampioene en ploegmaat van de Neerkantse pakte de overwinning na een mooie demonstratie. Voor de tweede plaats was het razendspannend. Yara Kastelijn en Alice Maria Arzuffi streden met Ceylin Alvarado voor het podium. Arzuffi leek naar de tweede plaats te snellen, maar maakte een foutje en viel terug naar plek 5. Het was Yara Kastelijn die Alvarado uiteindelijk klopte in de strijd en reed naar een prachtige tweede plaats.

“Ik had dit op voorhand echt niet verwacht”, lacht Kastelijn. “Ik moet starten op de tweede rij, dus het is altijd moeilijk om goed te vertrekken. Ik zat niet vooraan toen Annemarie aanviel dus ze had meteen een gaatje. Dat gaatje bleef, dus probeerde ik er alleen achter te gaan, maar dat lukte niet en ik wilde geen andere meisjes meenemen. Ik reed dan in een groepje voor de tweede plaats. Ook Alice, Kastelijns ploeggenootte sloot aan bij dit groepje en viel zelfs aan. Ze was op weg naar de tweede plaats, ik stopte af zo waar mogelijk. Maar na een foutje van Arzuffi reed Ceylin Alvarado het gat weer toe. De laatste ronde ben ik dan zelf als een gek doorgegaan en dat levert deze mooie tweede plaats op.

Na haar tweede plek van zaterdag is Yara Kastelijn in de eerste manche van de Superprestige Ladies Trophy knap derde geworden. Het was Ceylin Alvarado die er van bij de start vandoor ging. Ze domineerde heel de wedstrijd en won. Achter haar was het heel spannend voor plaats twee.

 

Yara Kastelijn kende een mega slechte start. “Ik moet starten vanaf de 2e startrij, maar voor mij kwamen ze niet goed weg waardoor ik echt pas als 20e of misschien nog verder het veld indook. Maar na 1,5 ronde kon ik weer vooraan aansluiten. Ik wist gewoon dat ik mijn eigen tempo moest rijden hier. Het rondje was er zwaar genoeg voor.” Rond halfweg koers reed ze samen met Wereldkampioene Sanne Cant weg uit de achtervolgende groep. De twee waren aan elkaar gewaagd en losten elkaar niet. Met twee gingen ze de laatste ronde in. Daarin moest Yara Kastelijn Sanne Cant laten gaan. Zo werd ze na haar tweede plek van gisteren nu heel mooi derde.

“Ik weet ook niet hoe dit me gelukt is”, lacht Kastelijn. “Dit had ik niet zien aankomen. Ik dacht dat ik me heel slecht ging voelen na gisteren, maar kwam steeds beter in de wedstrijd. Uiteindelijk kon ik strijden voor het podium. Ik ben enorm blij met deze derde plaats. De laatste halve ronde was het gewoon weg ook op. Ik wist niet hoe een dubbel weekend mij zou gaan bevallen want gisteren was ik ook diep gegaan. Maar boven verwachting dus! Hopelijk kan ik deze lijn doortrekken in de volgende wedstrijden!”

Komend weekend staat er weer een dubbel weekend voor de deur. Op zaterdag rijd de Neerkantse de 2e manche van de Superprestige Ladies Trophy in het Belgische Boom en op zondag de Wereld Beker in Bern, Zwitserland.

Geef een antwoord