Rondjes draaien in Etten-leur en Veenendaal

Nadat ik een halve maand geen wedstrijden had gereden was het afgelopen zondag weer tijd om terug aan de bak te gaan! Zondag stond ik  aan de start van het criterium in Etten- Leur. Iets wat anders is dan de grote omlopen die ik normaal rijdt. Het was draaien, keren en sprinten van bocht naar bocht. Super veel mensen langs de kant en veel aanmoedigingen. Wat een super leuke sfeer hing daar!

4 rensters reden weg na een slechte bocht van een aantal rensters waardoor zij een gaatje kregen. Enkele rondes later reed ik samen met Wereldkampioen Chantal Blaak en een Australische weg. Jammer genoeg was de ronde maar 1,3km en kwamen we direct bij de gedubbelde rensters met het gevolg dat ik de andere 2 uit het oog verloor in de groep en daardoor de aansluiting mistte naar de kop.

Even wennen dat criterium rijden, maar super leuk! Ik heb een leuk trainingritje gehad en klaar voor Veenendaal wat vandaag op het programma stond.

Hier speelde we met de ploeg een belangrijke rol in de beginfase, maar in de finale was niemand Annemiek van Vleuten de baas. Helaas is de uitslag voor mij vandaag niet super. Door omstandigheden en valpartijen in de sprint, werd ik gehinderd waardoor ik niet meer mee kon doen.

Ik hield er een super goed gevoel aan over, en klaar voor Plouay wat zaterdag op het programma staat!

Het wegseizoen zit er ook alweer bijna op, maar er komen nog een aantal mooie wedstrijden aan!

Zaterdag 25 augustus:                     Plouay, Frankrijk

Dinsdag 28 augustus-2 sept:         Boels Ladies Tour, Nederland

 

Hoe bijzonder is het trouwens om een World Tour race te rijden in eigen trainingsgebied! Op vrijdag 31 augustus is de finish namelijk in het Noord Limburgse Weert!

 

Geef een antwoord