Wijk en Aalburg

Zaterdag 13 mei 2017, Wijk en Aalburg. 7 Dorpenomloop. Door de straten en de trainingsrondjes van Marianne Vos rijden we vandaag. Speciaal, ze is jarig.

15.15uur. Het startschot. Met z’n allen staan we achteraan opgesteld. De andere dames staan al een half uur bij de start, een beetje vroeg. Na de neutralisatie schuiven we direct met 6 man sterk naar voren en zette het op de kant. Een valpartij achterin en wij trekken door. Een groep van ongeveer 20 kon mee en we hielden even in. Vervolgens kwam er een aanval. Marianne mee, ik ook. We reden met 5 aan kop. Tot frustratie van de anderen reden Marianne en ik easy mee. Dit omdat het nog erg vroeg was in de koers en er nog 4 ploegmaten van ons achter ons reden.

Opnieuw met 6 man sterk bij elkaar, zetten we het nog eens op de kant en we zijn nog met 10 0ver. Moniek plaats een aanval en Demi en Marianne volgen. Riejanne en ik hoeven niets te doen en draaien dan ook niet mee. Als de voorsprong groot genoeg is, gaat Riejanne in de aanval met Nathalie. Ze rijden weg en ik draai vervolgens weer niet mee.

30km voor de finish. De voorsprong van de koplopers en mijn teamies zijn groot genoeg. De voorsprong op het peloton wordt kleiner. We moeten hard doorrijden om vooruit te blijven. Dit doen we. Met 3 man draaien we rond en 2 zitten zo stuk dat ze niet meer kunnen.

In de sprint rijd ik naar een 8e plaats! Marianne wint! Voor Moniek en Riejanne wordt 5e. Met 4 man in de top 10. Wat een dag, wat een wind en het was afzien!

Reacties

reacties