NK Wielrennen 2017

Parcours verkenning, check. Goede benen, check. Goed gegeten, check. Veel plezier en erg goede samenwerking met WM3, check. Zin in, check. Alles klopte deze dag, ik was er klaar voor.

Met 132km koers voor de boeg, stond ik aan het start van het NK wielrennen. De dag van te voren zijn we samen met de ploeg gaan losrijden, bespreking gehad en lekker gegeten en geslapen in het hotel. Mijn roomie, de uittredend kampioene Anouska Koster.

Nummer 2 was opgespeld op mijn koersshirtje. Mijn nieuwe fiets stond klaar. Alles was er klaar voor, ook ik. Zin om te koersen en aan te vallen, maar alles liep net iets anders.

Samen met WM3 controleerde we de koers. We zaten mee als er een ontsnapping was. Vaak met 2 of 3 rensters van de ploeg. Behalve op het beslissende moment. Ik stond te voet op het ‘Peeske’. De klim waar het beslissende moment viel Er was een valpartij. Met 5 man sterk reden ze vooraan weg, ook Anouska zat mee en ik hoefde geen werk meer te doen. Anouska was sterk en klaar om haar titel te verdediggen. Dit deed ze ook. In het peloton bleef het rustig, dan aanvallen, dan viel het weer stil. de voorsprong werd op een gegeven moment 2 minuten en de laatste ronde was er nog 1,5 minuut van over. Dit werd ook kleiner tot een voorsprong van 20 seconden. Ik koos voor het wiel van Annemiek van Vleuten en Lucinda Brand. Dit omdat ik dacht dat ze nog eens aan zouden vallen, maar gek genoeg deed niemand iets!

Ik duimend voor Anouska die voorin mee zat. Ze viel aan, ik hoorde het in mijn oortje maar werd teruggepakt door de nieuwe NL Kampioene Chantaal Blaak. Ze ging erop en erover. Anouska werd erg knap 2e voor Floortje Makaij. En ik, ik werd 20e. Erg trots op Anouska, mijn teamie, mijn roomie. We reden sterk als team. Maar stiekem baal ik er een beetje van omdat ik zelf er niet alles uit heb kunnen halen wat ik wel in mij had..

Maandag vertrek ik nog een keer aan de start in Luijksgestel waarna ik daarna lekker ga genieten van mijn rustperiode!

Reacties

reacties