Kastelijn zegt EK af en kiest voor rust

Na een jaar getrubbel, begon ik 1 maart aan mijn wegseizoen. Elke week wedstrijden, 1 of 2 en ik verbaasde mezelf. Van de ploeg helpen, sprints aantrekken tot zelf rijden voor de overwinning in finales in grote wedstrijden, waardoor ik 2 mooie 2e plekken binnensleepte. In Gooik kwam ik net te kort voor de overwinning.

Een geweldige sfeer in mijn eerste World Tour race in de Ronde van Vlaanderen. De droom van elke renster, die kwam voor mij uit. Ook daar stond ik mijn mannetje. Een kleine maand later vloog ik naar de andere kant van de wereld voor mijn 2e World Tour race in China waar ik mijn ogen uit keek.

Als ploeg met 11 rensters sterk en de begeleiding en staf werken we erg goed samen. We zijn gegroeid. Gegroeid qua sterkte, gegroeid qua ploegentactiek en gegroeid qua teamwork. Elkaar helpen, elkaar steunen, voor elkaar door het vuur gaan en veel plezier maken met elkaar.

Ik geniet en genoot van elke wedstrijd en ben vooral erg blij dat ik de benen terug gevonden heb. Een seizoen lang goede wedstrijden gereden en de Nederlandse titel probeerde te verdedigen wat resulteerde op een mooie 2e plaats voor uitredend Kampioen. Is het nu tijd voor rust. Daardoor ga ik ook geen Europees Kampioenschap rijden begin augustus. Maar waarom niet?

Het is tijd voor mijn rustperiode!
Begin van het seizoen heb ik samen met mijn trainster en ploegleider samen gezeten en een plan gemaakt. Ik cross ontzettend graag en ik rijd bovendien ook erg graag op de weg. De laatste 2 jaar was ik een beetje ‘opgebrand’ toen ik aan het veldseizoen begon. Dit had zijn redenen. In Februari hebben we gekozen om na het NK wielrennen te rusten. Ik ga rusten om te voorkomen dat ik opnieuw uitgeput raak.

Het EK wat in Denemarken verreden wordt is vlak. Wat waarschijnlijk gaat uitlopen op een massasprint. ‘Hier kan ik niet winnen, ik heb nog nooit een massasprint gewonnen’. Het enige wat ik hier zou kunnen doen is mijn Nederlandse ploeg helpen en de sprint zo goed mogelijk aantrekken. Maar dat ga ik niet doen. Het komt niet uit in mijn planning. Maand juli zonder fiets, kan ik in augustus niet in topvorm zijn. Soms is het keuzes maken, mijn gevoel zegt dat dit de juiste keuze is!

Ik ga genieten van mijn rustperiode! Dank jullie wel voor alle aanmoedigingen en steun. Tot snel!

Reacties

reacties