Ik ben blij dat ik met rhino’s rij, glijpartij in Gavere

Afgelopen zondag, stond ik aan de start van de SP Gavere. Modder modder modder en nog veel meer modder! De lastigste wedstrijd die ik ooit gereden heb? Ja! Met verkenning dook ik meteen met de snufferd de modder in. Glibberen glijden met de rhino’s en 1,2 bar in mijn wielen hoopte ik meer grip te hebben. Ik had er zin in! Ook een beetje nerveus hoe ik uit de voeten zou komen op dit parcours. Ik deed mijn warming up, maakte me klaar en ik was ready om te racen!

13.40uur. Het stoplicht ging van rood naar groen. Vanaf de 3e startrij, nam ik een vrij goede start. Bocht naar links, meteen naar rechts en de modder in. Ik verloor wat plekjes en won plekken en kwam als 9e door de eerste materiaal post. In het wiel van Katie Compton nam ik de lastigste afdaling naar beneden. Katie ging onderuit en vloerde ook mij, waardoor ik veel plekken verloor en buiten de top 20 terecht kwam.

Ik vocht terug op de fiets, volledig onder de modder met een knal bloedend been reed ik de wedstrijd verder. Ik schoof op naar plek 13. Samen met Laura vochten we voor de plaatsen. Ik wisselde van fiets omdat ik dacht dat ik een lekke band had en verloor de aansluiting. Ik de laatste ronde kwam Fleur over me heen en finishte ik op een verdienste 15e plaats.

Na afloop bracht ik nog een bezoekje aan het ziekenhuis om mijn wond te laten hechten. Doordat er tijdens de valpartij een schijfrem in mijn been sneed heb ik een diepe open wond opgelopen. Maar don’t worry! Met naald en draad is het weer geheeld. Herstellen voor de komende crossen die komen gaan!

Reacties

reacties