De dag voor: Tour of Chongming Island

Donderdag 4 mei 2017

We hebben enorm fijn geslapen ondanks het tijdverschil. Ontbijt is tussen 7.00u – 9.00 uur in de ochtend. Nederlandse tijd: 1.00-3.00uur in de nacht. Rotem en ik lopen naar de ontbijt zaal en ik vergat mijn ‘ontbijt’ bonnen mee te nemen en kon dus weer terug naar mijn kamer. Het ontbijt was niet verkeerd aangezien ze brood, eieren en ook yoghurt hadden. Bovendien kon je ook kiezen uit pasta, noodles en ander chinees eten. Hollandse muesli, appelstroop en krentenbollen had ik ook voor ontbijt uit mijn koffer.

Jeroen maakte grappen en vertelde het plan voor vandaag. Training om 10.00 uur geschrapt en verzet naar 14.00uur. Het regent.

Na het ontbijt loop ik terug naar mijn kamer en de schoonmaakster is bezig en vraagt me dingen in het Chinees. Ik antwoord in het Engels terug. Ik versta er geen klap van en de schoonmaakster verstaat ook geen Engels en doet verder haar werk.

Hollandse muziek staat er op, Guus Meeuwis wachtend op de massage om 10.30uur. (NL tijd: 4.50uur). Bij de massage was er ook de mogelijkheid om Nederlands te spreken. Dat is ook even lekker haha. We zijn namelijk met een erg internationale ploeg waar de basis spreek taal Engels is.

Na de lunch was het tijd om ons trainingspak om te wisselen voor onze wielerkleding. Korte broek, korte mouwen. Het is totaal niet koud hier. 22 graden vandaag. Maar klimaat is anders dan in Nederland. Het voelt hier klam aan, niet zo fijn. Buiten kijkt het ook niet zo zonnig maar een beetje grauw.

In de garage waar allen fietsen gestald zijn, pakken we onze fietsen en rijden voorzichtig de parkeer garage uit. Het is erg oppassen, het is erg glad. Buiten is het ook uitkijken. Voor de gladde wegen, maar vooral voor het verkeer. Alles rijdt door elkaar en de chinezen slingeren werkelijk waar van links naar rechts over de rijbaan. Ook alles rijd door elkaar. Het verkeer krijgt geloof ik allemaal tegelijkertijd groen. De fietsers en motorbrommers rijden over dezelfde rijbaan als grote vrachtwagens, bussen en auto’s. Misschien komt het wel doordat ze niet zo veel zien zoals wij Europeanen, ik weet het niet. Wel vinden zij het heel bijzonder om mensen te zien die blank zijn en geen spleetogen hebben.

We reden een uur los om onze benen op spanning te zetten. Lauren wist een weg op 1km afstand van het hotel waar het rustig was. We reden over deze weg een half uur heen en vervolgens een half uur terug. Bij terugkomst namen we een douche en momenteel eet ik mijn bakje kwark met muesli op met Nederlandse thee. Nadat ik het op heb, ga ik mijn core/stretch oefeningen doen. Het ronde boek is een beetje lastig, ze hebben er wat moois van gemaakt, maar het staat er in het Chinees in. Zelf mijn Israëlische roomie snapt het niet. We maken grappen met z’n allen en hebben veel plezier! Er is een ontspannen sfeer en ik geloof dat iedereen veel zin heeft om morgen te racen!

Om 18.30uur is de diner. De blikjes tonijn uit Nederland gaan mee naar beneden. Gelukkig hebben ze bestek en hoeven we niet met stokjes te eten. Ik heb het overigens ook niet geprobeerd omdat ik anders bang ben dat alles op de grond of over mijn kleren ligt.

Onze buikjes gevuld en het is tijd voor de teammeeting. We krijgen de rugnummers uitgereikt van Jeroen, onze ploegleider en verteld vervolgens de tactieken voor de wedstrijd en geeft ons extra wedstrijdinfo. Met nummer 12 rijd ik de komende 3 dagen rond door de stad Shanghai.

Morgen staat het eerste wedstrijd op het programma. Een race van 118,8km. (11 rondes van 10,8 = 118,8 km in totaal.) De start zal klinken om 11.30uur. Dat is in Nederland 5.30 uur in de ochtend.

Slaaplekker!

Reacties

reacties