Brownies

Heb je iets te vieren? Heb je een herfst gevoel vandaag? Door de vele regenval. Of ben je juist op zoek naar een verantwoord en erg lekker tussendoortje? Wat denk je van chocolade brownies? Maar op een verantwoorde manier! Met deze brownies maak jij indruk bij je gasten of gezin! Lekker als toetje, snack of gebak!

Maar hoe maak je het? en wat heb je er voor nodig?

Ingrediënten voor 12 st.
2 zoete aardappelen (ca. 400 gram)
1 ei
60 gr speltmeel
40 gr amandelmeel
6 el (rauwe) cacao
1 tl vanillepoeder, ongezoet
1 tl kaneel
160 gr medjool dadels zonder pit
1 handje walnoten
3 el Ahornsiroop
Evt kokosnsippers
Snuf zout
Kokosolie

Zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Schil de zoete aardappelen en snijd ze in stukken. Bestrijk ze met kokosolie en zet ze 20 min. in de oven of totdat ze gaar en zacht zijn. Laat de aardappelen vervolgens afkoelen.
Laat de oven op 180 °C staan.
Meng het amandelmeel met het speltmeel, 6 el cacao, de specerijen en een snuf zeezout in een kom. Voeg het eitje toe.
Verwijder de pitten uit de dadels en maal deze samen met de zoete aardappel fijn in een mixer.
Voeg dit bij het meel en meng het goed door elkaar. Is het mengsel nog steeds te droog voeg dan een extra eitje toe.
Hak de walnoten grof, en meng deze door het beslag.

Giet het beslag in een met bakpapier bekleedde bakvorm ( 20 x 30 cm). Maak het beslag glad met een spatel.
Bak de gezonde brownies in ongeveer 30 minuten gaar in de voorverwarmde oven op 180 graden.

De brownies zijn klaar als een prikker er schoon en droog uitkomt. Zijn ze klaar? Lekker! Maar laat de brownie eerst afkoelen.
Meng de resterende el cacao met de ahornsiroop en een snufje zeezout tot een glad papje. Verdeel dit over de brownies.
Garneer de brownies met de kokossnippers of wat extra gehakte noten.

Snijd de brownies in 12 – 15  gelijke stukken & smullen maar!!