Bloemen op het regiokampioenschap wielrennen

Maandag 5 juni, 2e Pinksterdag. Waar mijn broer, zus en de rest van het dorp zich bezig houden met het voetbaltoernooi wat plaats vind in het dorp, maak ik me klaar voor de wedstrijd wat start om 13.00uur in Mierlo.

Zin om te koersen, zin om er een koers van te maken. Er staat stiekem wat meer wind dan gedacht, dat is mooi. Het is anders koersen vandaag. Geen ploeggenootjes en alleen rensters van het zuiden van het land. Limburg, Brabant en Zeeland. Toch een mooi startveld van 73 rensters, klonk het startschot.

Aanvallen, demarages, terugpakken en op zijn kant. Het gebeurde vandaag. Erg mooi om te zien, er werd gekoerst! Met nog z’n 25km te gaan, trok ik nog eens door en kreeg 6 rensters met me mee. Alle ‘sterkere’ rensters van de dag zaten mee en we kregen een gaatje, wat vervolgens nooit meer gedicht is.

In de finale wilde niemand meer draaien op enkele na. Wat achteraf bleek dat ze niet meer konden. Dat wist ik niet. In de finale moest ik het opnemen tegen goede sprinters zoals Karlijn en Ariane. Ik ging hem aan en lang kon ik voor sprinten, maar enkel vlak voor de finish haalde Arianne me in en ze won. Ik werd 2e voor Karlijn.

Reacties

reacties